Slår kræfterne til?

Verdensmester
Der har lige været afholdt verdensmesterskab i landevejscykling i København. Byen har stået på den anden ende. Mange er blevet godt underholdt af de store sportsstjerner, mens andre blot er blevet generet af de store trafikale problemer i byen. Allerbedst er det selvfølgelig at Danmark fik en verdensmester. Tirsdag den 20. september 2011 vandt Mads Würtz Schmidt juniorernes verdensmesterskab i tidskørsel . Kræfterne slog til og Mads vandt med blot fire sekunder foran nummer to.Fra Købnerkirken kirkeblad oktober-november 2011

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Madswurtz-vmcykling.jpg
Mads Würtz verdensmester, foto Maria Hald

Tidskørsel
Det er en fascinerende sport, tidskørsel. Cykelrytterne sendes af sted med et par minutters mellemrum og kører alene på ruten. Der bliver taget tid, og det gælder om at køre ruten igennem på kortest tid. Jeg fulgte med i de fleste løb og blev meget optaget af hvordan rytternes taktik er. De fleste giver den fuld gas lige fra starten. Og de fleste er godt med halvvejs i løbet og ligeledes efter en trefjerdedel af turen, men så går det galt. De fleste kører simpelthen ’død’, og farten falder. Og den rytter som lå i top 10 halvvejs på ruten kan sagtens slutte i den nederste halvdel. Kræfterne slog ikke til.

Kræfterne skal slå til
Det gælder om at have kræfter nok, så man kan køre fuld gas på den sidste kilometer. Det er ikke altid jeg har kræfter nok til de udfordringer som møder mig. Der er problemer og svære ting, som kræver alle mine kræfter og nogen gange mere til. Jeg har så tit tænkt ”det her, det skal nok klare” og så går jeg alligevel ’død’ til sidst. Kræfterne slår ikke til. Eller også kan jeg gå rundt og tænke at ”jeg har ikke mange kræfter” og så lader jeg bare alle de store udfordringer ligge, for jeg ved jo at mine kræfter ikke slår til.

Først må du slappe af
Jesus siger: ”Kom alle I der arbejder hårdt og er tynget af bekymringer. I kan hvile ud hos mig. Så får i ro i sjælen” (Læs Mattæus Evangeliet 10,28-30). Alt hårdt arbejde kræver at man både før og efter kan slappe af. Og det bedste sted at finde hvile og ro er hos Jesus. Der er problemer i mit liv som er for store til at jeg kan klare dem selv. Derfor er det afgørende at jeg først og fremmest deler mine bekymringer med Jesus og mærker den ro det giver, når jeg ved at han hjælper.

Brug Guds kraft!
Paulus skriver ”Lad Guds kraft og store magt styrke jer.” (Læs Efeserbrevet 6,10) For sådan hænger det sammen: Det er ikke kun mine egne kræfter der skal slå til. Jeg må stole på at Guds kraft vil give mig styrke til det jeg ikke magter selv. Det er det fantastisk ved at være et kristent mennesker der følger Jesus. Jeg får hjælp fra den største magt i verden, fra universets skaber. Derfor kan jeg med håb og godt humør sige ja til meget store udfordringer, for det er ikke kun mine egne kræfter der skal slå til.

Kræfterne slår til!
Ja, kræfterne slår til når jeg først deler min bekymring og min afmagt med Jesus. Dernæst skal jeg kaste mig ud i mit livs udfordringer i tro på og med en bøn om at Guds kraft vil styrke mig. Ingen behøver at blive verdensmester for at blive lykkelig, mindre kan gøre det. Vigtigere er det, at alle vi der står midt i alt for store udfordringer og problemer, at vi oplever Guds hjælp. Og sådan bliver det i det øjeblik vi tør tro på det og tør stole på at Guds kræfter nok skal slå til.

Kærlig hilsen
Jan Kornholt

Fra Købnerkirkens kirkeblad oktober-november 2011
Facebooktwittermail