Bump på vejen

Sådan er livet. Det kører ikke altid lige ud af motorvejen i solskin med 130 i timen. Der er også steder med bump på vejen. Det kan være så generende, når nu der ingen trafik er og vi har travlt med at nå vores mål. Bump på vejen, altså!

Der findes ikke et menneskeliv uden ’bump på vejen’. Fx sygdom, ensomhed, uvenskab, arbejdsløshed, dødsfald, skilsmisse eller depression er måske bump du har oplevet på din vej gennem livet? Det er så frustrerende at vi gennem livet risikerer at blive tilfældigt ramt af noget ondt. Der er ingen vej udenom.

Vi har drømme og vi lægger planer og vi kaste os ud i det: Uddannelse, parforhold, arbejde, børn, rejser, venskaber. Ja, sådan skal livet være! Men vi møder ’bump på vejen’ der kan forhindre os i at nå frem til vores mål. Det er surt og ofte forstår vi ikke at det kan være rigtigt. Men sådan er livet: Ingen undgår forhindringer undervejs.

I min kirke Købnerkirken er vi gode til at drømme og være visionære. For 6-8 år siden lagde vi store planer om renovering af bygning, fornyelse af gudstjenester etablering af offentlig café. Og i de seneste år har vi planlagt og satset på børnearbejde, børnekoret MINI, madklub for unge og familier, julehjælp, renovering af Købnerhus, tøjbyttedag og menighedsudflugt. Det er meget opmuntrende at se at så mange af vores planer er lykkes. Men der er også bump på vejen:

  • Det var et bump på vejen da café Julius lukkede den 10. oktober 2019. I fem år dannede cafeen ramme om kirkens møde med lokalsamfundet og sørgede for hyggelige rammer og servering ved kirkens arrangementer tirsdag, torsdag og søndag. Nu er der blevet meget stille i vores fine cafélokale.
  • Det er bump på vejen, når aktive i Købnerkirkens fællesskab dør eller vælger at blive passive eller melder sig ud. 
  • Det er bump på vejen når vi mangler penge og medarbejdere og tid til de opgaver vi gerne vil løse i kirken.

Der findes kristne, som mener at Gud vil løse vores problemer, at bare vi beder og adlyder Gud, så vil vejen blive jævnet og alt blive godt. De tager fejl! Selvfølgelig skal vi skal bede Gud om hjælp under alle forhold, for intet er umuligt for Gud, men det er forkert at tro at Gud så vil fjerne alle bump på vejen. Vi skal i stedet acceptere at der i livet er masser af bump på vejen. Den eneste måde at undgå bump er at stoppe med at leve. ’Bump på vejen’ er ikke stopklodser men forhindringer, som det er muligt at passere.

Derfor skal vi aldrig stoppe med at drømme og planlægge! Selvom der kan ske en ulykke i morgen, selvom ikke alle planer lykkes, så skal vi blive ved og håbe på at det gode vi ønsker, det kan lykkes. Den største lykke er ikke at få, hvad du ønsker, men at se en mening med det du kæmper for. Læg dertil visheden om at Gud selv elsker dig og med dig og hjælper dig. Mens du drømmer og planlægger og kæmper er Gud hos dig, og da er du lige præcis, hvor du skal være:

  • ”Jeg er Herren din Gud, der griber din højre hånd og siger til dig: Frygt ikke, jeg hjælper dig!” (Esajas Bog 41,13)
  • ”Herren selv går foran dig, han vil være med dig. Han vil ikke lade dig i stikken og ikke svigte dig; vær ikke bange og lad dig ikke skræmme.” (5. Mosebog 31,8)

Lad os da ukueligt blive ved med at drømme og lægge planer trods bump på vejen!

Kærlig hilsen Jan Kornholt

Artikel trykt i Købnerkirkens Håndbog februar 2020

Facebooktwittermail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *