Det lille får i den store by

Kunstner: Susanne Tingbak

Billedet hænger i min stue. Kunstneren Susanne Tingbak kalder værket ’Fårenes dør’ med en henvisning til Jesus’ ord i Johannes Evangeliet kap 10 vers 7-9. Men jeg kalder billedet ’Det lille får i den store by’. Da jeg så billede første gang, så jeg det straks som et portræt af mig selv. Jeg er et lille menneske i en stor by.

Indimellem oplever jeg at alt omkring mig er stort, uoverskueligt og uoverkommeligt. Så føler jeg mig så lille, ubetydelig og afmægtig. April 2018 døde Dorthe, min ægtefælle gennem 40, efter længere tids sygdom. Da følte jeg mig meget lille og magtesløs. Der var ikke noget at stille op.

I 2018 har vi i Købnerkirken og Café Julius manglet penge og medarbejdere. Vi har arbejdet ihærdigt med at virkeliggøre vidunderlige visioner og ambitiøse planer. Noget lykkes og noget andet blev ikke som vi havde håbet.

Jeg kæmper og mener, at jeg arbejder så meget jeg kan og at jeg gør det så godt jeg kan. Når opgaverne så ikke lykkes, så tvivler jeg på mig selv og på mine evner som præst og leder, og jeg føler mig som et lille får i en meget stor by med kæmpe udfordringer. Hvad er der at stille op? Jeg ved at andre har det ligesådan: Livets udfordringer kan virke uoverkommelige og vi må give op overfor problemer der møder os. Så føler vi os som meget små og svage mennesker i en stor og krævende verden.

Men se på billedet. Der er håb! Der er en dør ved siden af fåret. ’Jeg er døren.’ siger Jesus, ’Den, der går ind gennem mig, skal blive frelst; han skal gå ind og gå ud og finde græsgange!’ Det betyder, at selv om alt virker uoverskueligt, så er der altid en mulighed. Der er nemlig Jesus! Han tilbyder at åbne en dør ind og ud til der hvor vi kan opleve et nyt liv!

Jeg vælger at gå gennem den dør. Og det er rigtigt, der er græsgange hvor jeg kan leve på ny og få nye kræfter. Den store by – de uoverkommelige udfordringer bliver ikke mindre, men sammen med Jesus føler jeg mig elsket og god nok. Derfor kan jeg kæmpe videre i godt humør og håbe på at noget må lykkes i mit liv og i min kirke.

I 2018 har der også været vidunderlige oplevelser i Købnerkirkens Fællesskab med dåb og lovsang og omsorg. Tusindvis af mennesker har i Købnerkirken mødt et livgivende budskab. Mennesker har fået nyt håb og oplevet nye muligheder i deres liv – gaver fra Gud formidlet af Købnerkirkens aktiviteter.

Vi er som det lille får i den store by: Små og magtesløse mennesker i en stor verden med problemer. Men der er en dør lige ved siden af os, som vi kan lukke op. Peg på døren, så alle ser den! fortæl om døren, så alle kender den. Gå selv gennem døren og oplev de nye muligheder som Jesus giver i dit liv og i din kirke.

Tak for omsorg og tak for den fantastiske kirke Gud hjælper os at bygge.

Kærlig hilsen Jan Kornholt

17. februar 2019. Artikel trykt i Købnerkirkens Håndbog 2019
Facebooktwittermail