Jeg er så træt af …

Ingen har ret til at have mere ret end andre!
Ingen har ret til at have mere ret end andre!

… de kristnes diskussion om homoseksualitet, og det er ikke de homoseksuelles skyld! Det trættende er når diskussionen ender med at kristne fradømmer andre kristne, retten til at kalde sig kristne.

Et af kendetegnene ved min kirke er friheden til tolke Bibelen. Jeg er baptist. Det betyder, at vi opfordrer hvert enkelt menneske til selv at læse Bibelen og personligt tage stilling til troen og livet. I min kirke er der frihed til at enhver vælger sin  livsstil og ikke får den dikteret hverken af flertallet eller af præsten. I min kirke er der plads til at Gud kan tale direkte til det enkelte menneske. Der er plads til at mennesker kan træffe forskellige valg og alligevel være fuldt og helt med i fællesskabet.

Derfor er jeg så træt af at høre på dem som mener at deres tolkning af Bibelen skal gælde for alle. Især er jeg så træt af at høre på dem der med sikkerhed ved at mit liv og min kirke ligger udenfor Guds Rige fordi vi tolker Bibelen forskelligt. Jeg har i den seneste tid bl.a. fået følgende ord med på vejen: ’Du modarbejder Jesu sejr på Golgata’, ’Du har budt Satan velkommen i Købnerkirken’ og ’du forfører mennesker til at godtage synd’.  Det er meget grove anklager som fremføres af mennesker der mener at de selv har ret og som ikke kan acceptere at andre kristne tolker Bibelen anderledes end dem selv.

Jeg ønsker at være en del af et kristent fællesskab hvor jeg må have lov til at være i tvivl og have lov til at mene noget andet end de andre og i det hele tage må have friheden til at være på vej – IKKE på vej til det ENESTE rette svar på et givent spørgsmål, men på vej gennem livet til Guds Rige sammen med Jesus. Jeg vil ikke være i en kirke hvor der kun findes én rigtig mening!

Jeg husker at jeg som ung gik med min fars aflagte hat hvorpå jeg havde sat et Christiania badge. En jævnaldrende kristen pige fortalte mig at jeg ikke var kristen når jeg reklamerede for en ulovlig besættelse af statens ejendom. På den samme tid var der en hærskare af ældre i min kirke som fortalte mig at Jesus ville dømme mig hårdt på dommens dag fordi jeg spillede kort, dansede og drak øl. *

Og jeg er så træt af at det bare bliver ved og ved, at der altid findes sager som kan få kristne til at påstå om andre kristne, at de ikke er kristne! Så hold dog op med at opføre jer som om I er kloge som Gud selv! Og når det kommer til Gud (og det gør det jo!), så håber jeg Han vil forbløffe os ALLE den dag vi skal stå ansigt til ansigt med Ham. Jeg forventer at både jeg og alle andre på den dag kommer til at revurdere rækkevidden af hans tilgivelse og kærlighed. Altså, det ved jeg jo ikke, men det tror og håber jeg. Og jeg accepterer fuldt ud at der findes kristne som tror noget andet. Men hvad jeg ikke kan acceptere er at vi skal tro og mene det samme alle sammen.

Homoseksualitet? Ja, det gælder også andre emner. Min pointe her er, at opfordre til at kristne giver hinanden frihed til at tolke Bibelen i stedet for at gøre livet fattigt ved at påstå at der kun findes en rigtig måde at læse Bibelen på.

Kærlig hilsen
Jan Kornholt

* Jeg har ‘forbedret’ mig: Jeg er holdt op med at danse ♥

Artikel første gang offentliggjort på www.koebnerkirken.dk 9. februar 2013

Facebooktwittermail