Fremtidens kirke

Tilbud til lokale kirker om inspiration:

Her er et tilbud om inspiration og hjælp til at blive fremtidens kirke. Vi er kirke i nutiden og skal også være det i fremtiden. Men hvordan? Nutidens mennesker finder sig ikke tilrette i den gamle kirkes kultur og aktiviteter. Så for at blive fremtidens kirke, så må nutidens kirke forny sine samværsformer og sine tilbud.

fremtidenskirkeDrømmen
Jeg tror på, at der i gamle kirker er værdier og ressourcer, som gennem en forandringsproces kan blive til nyt liv og til vækst. Jeg tror, at Gud ønsker at kirken skal vokse. Med ordet vokse mener jeg ’flere mennesker’ simpelthen fordi jeg tror, Gud ønsker at flere mennesker skal følge Jesus i et fællesskab af disciple. Jeg drømmer om en kirke der vokser, og jeg ved det kan lade sig gøre for jeg har set det. Kirken vokser når kirkens fællesskab stiller sig til rådighed for Guds mission. Enhver kirke har mulighed for at blive en voksende kirke i fremtiden.

Tilbuddet
Jeg kan tilbyde undervisning, foredrag og forkyndelse om den lokale menigheds udvikling og fornyelse. Det sker på baggrund af en studieorlov i 2009, 2012 og 2015, hvor jeg har foretaget grundige undersøgelse af kirker der vokser. Det drejer sig om ca. 15 lokale kirker i Danmark, Sverige og i London der alle har det til fælles, at de er gamle kirker som efter krise og tilbagegang nu overlever liv og vækst. Hvad kan vi lære af disse kirker? Mine studier handler også om selve meningen med det at være kirke. Hvad siger Bibelen? Hvad har Gud tænkt? Og hvad betyder det så for kirken i fremtiden. Der indgår også i mine studier erfaringer fra de igangværende forandringer i min egen kirke – Købnerkirken.

1. Foredrag om ’ Fremtiden kirke’
70-90 min. inspiration og udfordring gerne med efterfølgende samtale. Målgruppe: Alle som interesserer sig (og bekymrer sig) for kirkens fremtid. Hør om lokale kirker som vokser i dag og hvorfor. Og hør nogle bud på hvad der kan få nutidens kirke til at vokse i fremtiden.
Pris: 2143 kr. + rejseomkostninger.

2. Oplæg og samtale
30-40 min. oplæg med efterfølgende samtale/workshop om fremtidens kirke. Målgruppe: Menighedsrådsmøde, menighedsmøde eller ledersamling, hvor den lokale kirkes fremtid er på dagsordenen.
Pris: 1428 kr. + rejseomkostninger.

3. Temagudstjeneste
Ca. 1 time inkl. prædiken fx om personlig fornyelse som forudsætning for kirkens fornyelse. Tema og form skal selvfølgelig matche jeres situation og behov.
Pris: 1428 kr. pr. møde + rejseomkostninger.

Kontakt mig på telefon 21 49 44 12 eller mailto:jan@kornholt.dk. Andre typer arrangementer og hjælp kan selvfølgelig aftales.

Opdateret 1. februar 2018